onsdag 18. august 2010

Et menneske i mylderet.

Hun sitter ved siden av meg. Har hullete bukse og skitt i ansiktet. Smiler matt med øyne fulle av følelser jeg aldri har kjent på. Kroppen full av opplevelser jeg ikke kan relatere meg til. Jeg leser. Lars Saabye Christensen fyller hodet mitt. Solen varmer. Det er sein sommer eller tidlig høst. Oslo er stygt og vakkert på samme tid. Så sier hun plutselig noe. Stemmen er tynn som om den tilhører en liten, bortkommen jente.

Livet er ikke så greit alltid, sier hun. Det er alt. En setning. Jeg ser på henne, men klarer ikke holde blikket hennes. Det er min feil. Jeg klarer ikke ta det innover meg, så jeg ser bort og da går hun. Hun løfter opp livet sitt som er to plastposer og går.

Lars Saabye Christensen flyter utover og smelter foran øynene mine. Jeg gråter, men hun ser det ikke. Hun er borte. Et menneske i mylderet. Oslo er fylt med mennesker. Jeg ser barn som løper. Par som holder hender. Jeg ser øyne som glitrer, som savner, som trøster. Og jeg føler at jeg kjenner dem fordi vi egentlig er veldig like alle sammen.

Jeg ønsker meg et samfunn der alle ser hverandre. Virkelig ser, uten å vurdere, dømme og finne ulikheter. Og jeg vet det er mulig, fordi ingenting er umulig.

Husk du er fantastisk.

3 kommentarer:

  1. Jeg liker tankene dine veldig godt, og du har en fin blog! Jeg likte å lese her inne.. Jeg bare smiler og nikker og tenker på mine egne tanker og fantasier^^ Jeg sier som Arne Næss, husk: Vi er alle medmennesker!

    SvarSlett